KAYSERİ / DEVELİ - Epçe Ortaokulu

Epçe Ortaokulu

Epçe Mahallesi Köyü Develi Kayseri
Vizyon
Kendini tanıyan, bilgiyi gerçek merkezinden öğrenmeyi prensip etmiş, kendine, ailesine, çevresine faydalı olan, tercih noktasında güzel ahlakı benimsemiş, çalışkan, doğrudan şaşmayan, haklı olduğu konuda yılmayan, ikna ederken sevgi ve sabırla hareket edebilen, yanlıştan dönmeyi ve özür dilemeyi bilen, kazancın, insanların kalbinde sevilen kişi olarak yer almak olduğunu kabullenmiş, ‘’devlet varsa ben varım’’ diyerek vatan için yaptığı fedakârlığı kendi için gibi görebilen, vatana, millete ve bayrağa sadakatle bağlı, büyüklerine saygılı, gücünü güçsüze yardım olarak kullanan, bilgiyi hem dünya hem ahiret saadeti yolunda kullanan, kendi ile barışık, yıkıcı değil yapıcı, panik değil sabırlı, bilen, bildiğini hayata uygulayan, tüm dünyanın değişiminin bireylerin değişiminden geçtiği bilincinde, kendi davranışlarına dikkat eden, varlığının topluma huzur verdiği, yokluğunun toplumun kayıp saydığı bireyleri ve bireylerden oluşan toplumu yetiştirebilmek.
Misyon
Kendi milli kültürel değerlerinin farkına varmak. Yeniliğe açık ve öz değerlerini kaybetmeden modern dünyaya uyarlamak, değişime ve model olmaya kendinden başlayarak, yapılanları doğru- yanlış, yeterli-yetersiz. Verimli-israflı vb yönünden sorgulamak. İşini ve okulunu seven öğrenci,öğretmen, hizmetli ve idareciler olmak. Çevre duyarlılığı olan, zarar verici ve etkisiz olmayı kayıp sayarak verimlİ olmayı benimsemek.
Başarılar
8 YILLIK İLÇE VOLEYBOL ŞAMPİYONLUĞU UNVANI HALEN OKULUMUZUN ELİNDEDİR. KİCK-BOKS ALANINDA İL İÇİNDE BİR ÇOK ALTIN VE GÜMÜŞ MADALYALARIMIZ BULUNMAKTADIR.
Öğretim Şekli :Tam Gün Zorunlu Hizmet Kapsamında, Zorunlu hizmet süresi 6 yıl
Ulaşım Servisle sağlanmaktadır
Öğretmen Servisi
Epçe Mahallesi(köyü)
İlçe Merkezine Uzaklık: 17 KM İl Merkezine Uzaklık : 65 KM
ZORUNLU HİZMET SÜRESİ 6 YIL
Okulumuz Kız Voleybol Takımı İlçede 8.Birinciliğine ulaşmıştır.
Diğer Hususlar
İLÇEMİZ VE OKULUMUZ ZORUNLU HİZMET KAPSAMINDADIR VE ZORUNLU HİZMET YILI 6 YILDIR